Lidgeld

Lid worden van de bibliotheek is gratis voor iedereen. Ben je pas geboren, jonger of ouder dan 18 jaar, 75 plus … ; woon je in Jabbeke, in een deelgemeente of daarbuiten …..iedereen kan kosteloos lid worden van onze bibliotheek.

Elektronische identiteitskaart of lenerspas

Je elektronische identiteitskaart (eID) is je lenerspas en je rijksregisternummer is je lenersnummer. Wie niet over een eID beschikt, krijgt de klassieke lenerspas. Breng bij elk bibliotheekbezoek je eID of je lenerspas mee!

Praktisch

Je mag maximum 5 stuks van ieder materiaal uitlenen (informatief boek/verhaal/dvd/strip/tijdschrift)

Je mag alle je uitleningen 21 dagen houden.

Breng je je uitleningen te laat terug dan kost dat € 0,20 per week per item (e-reader 5,00 € per week)

Verlengen

Wil je de ontleende materialen langer houden, dan kan je zelf de uitleentermijn verlengen via de uitleen- en verlengterminals in de bibliotheek. Verlengen kan ook online via Mijn Bibliotheek of telefonisch via 050/810.160. Bibliotheekmaterialen kan je niet blijven verlengen. De maximale uitleentermijn is 9 weken. Opgelet, gereserveerde materialen kunnen niet verlengd worden!

Reserveren

Je kan bibliotheekmaterialen reserveren wanneer ze uitgeleend zijn door een andere lener. Het reserveren kost € 1,00 per stuk. Wanneer het gevraagde binnengebracht wordt, sturen we je een e-mail of een verwittigingsbrief en houden het gereserveerde item 14 dagen voor je opzij. Reserveren kan je via de balie, telefonisch of via bibliotheek@jabbeke.be.
Reserveren kan je ook zelf via de online catalogus met je mijn bibliotheek account.

Vind je een item niet in onze collectie, dan kunnen we deze via interbibliothecair leenverkeer (IBL) voor je opvragen bij een andere bibliotheek. Dit kost € 1,00 per stuk.

Aankoopsuggesties mag je ons altijd geven via bibliotheek@jabbeke.be.

E-boeken

Naast de traditionele materialen kan je ook een e-reader met daarop max. 3 e-boeken lenen. De uitleentermijn voor deze e-reader/e-boeken is 3 weken (of iets langer omwille van reisplannen). De uitleen van deze elektronische boeken en het leestoestel is volledig gratis.

Uitlenen en terugbrengen in de hoofdbibliotheek kan enkel tijdens de bemande openingsuren

De e-boeken waaruit je kan kiezen vind je in deze lijst

 

Surfen, printen, scannen

In de leeszaal staan internetcomputers waarop iedereen vrij mag surfen. De duur dat je achtereenvolgens gebruik maakt van dezelfde computer is afhankelijk van de vraag van andere gebruikers.

Pagina’s kunnen geprint (zwart/wit) worden aan € 0,10 per blad. 

Scannen kan gratis tijdens de bemande openingsuren met hulp van de bibliotheek-collega.

Je kan ook draadloos internetten met de eigen laptop, tablet of smartphone. Het surfen in de bib is gratis en zonder paswoord!