Hoera, tijdens de eerste maanden na de zomervakantie zal je zoon of dochter leren lezen! Een nieuwe wereld gaat open! De bibliotheek wil dit lees- & leer-proces ondersteunen.

In elke jeugdafdeling is er een collectie eerste leesboekjes. Deze boekjes zijn speciaal geschreven voor beginnende lezertjes met eenvoudige éénlettergrepige woordjes en leuke illustraties. Je herkent deze boekjes aan het etiket met 2 rode bolletjes

groeiboeken zijn de eerste boekjes die kinderen zelf mogen proberen te lezen. Een groeiboekje start met het makkelijkste leesniveau en wordt geleidelijk aan wat moeilijker.

Ook vertellen en voorlezen blijft heel belangrijk voor deze jongste lezers. Prentenboeken en voorleesverhalen helpen mee om hun prille leeservaring verder uit te breiden.

Neem ook een kijkje in onze collectie samenleesboeken. Deze boekjes worden door het kind samen met een gevorderde lezer gelezen. De teksten op eenvoudig niveau, bedoeld voor het kind, staan in grotere letter, afgewisseld met teksten op een hoger leesniveau op normale lettergrootte, voor de volwassene. Deze combinatie biedt auteurs meer mogelijkheden om een verhaal op niveau te schrijven, waar tegelijk ook beginnende lezers zich kunnen aan wagen.

 

Nuttige links :

onze collectie eerste leesboekjes 

onze collectie groeiboeken

onze collectie samenleesboeken